Rug, nek & gewrichtspijn? Stijve spieren? Reuma?

WIST JE DAT.... je met E.M.S training veel pijnen kunt reduceren?
Fibromyalgie, rugpijn, reuma of stijve spieren.  Veel artsen raden aan om juist te gaan sporten of de spieren op te bouwen. Maar hoe gaat dat als je steeds veel pijn hebt?


Met een EMS training kan u uw zwakkere spiergroepen versterken. Na een aantal E-Fit sessies voelt u al een merkbaar verschil.

Wat doet de pijnrecuctie?

Infrarood: heilzaam voor spieren en gewrichten

Met de E-Fit Beauty & Slim worden de gespecialiseerde rugjassen en lichaamspakken gecombineerd met E.M.S. en infrarood. Terwijl E.M.S. werkt op spier- en bindweefselversteviging, zal de infrarood de spieren geleidelijk aan opwarmen zoals bij intensief sporten. Dit verhoogt de elasticiteit van de spieren, waardoor spanningen verminderen. Die spanning is (vooral bij reuma en fybromyalgie) de oorzaak van pijn.


De E.M.S werkt op de spier- en bindweefselversteviging. De infrarood zal daarbij heel langzaam de spieren opwarmen zoals bij intensief sporten. De elasticiteit wordt verhoogd en de spanningen zullen verminderen. Deze spanningen zijn veelal de oorzaak van pijn. Vooral bij reuma en fibromyalgie is dat het geval. Ook de bloedcirculatie wordt gestimuleerd (door de E.M.S en infrarood) waardoor er meer zuurstofrijk bloed kan worden aangevoerd.
 

Doordat deze spieren verstevigd worden, ontlast je de wervels en tussenwervelschijven. 
De E-Fit is ook een efficiënte hulp voor het vlugger herstel van rugpijn, veroorzaakt door zwakkere rugspieren en een slechte houding.

Verkrampte spieren maken we los met een speciaal micromassageprogramma op het volledige lichaam om de spieren te relaxeren.

De gespecialiseerde rugjas kan ook gecombineerd worden met infrarood.

Passief en / of oefeningen

Na een intake wordt er bepaald indien er geopteerd wordt om te starten met een passieve E-Fit behandeling, eventueel  gecombineerd met de gespecialiseerde rugjassen. Wanneer de pijnen gereduceerd zijn en de spieren voldoende versterkt zijn,  kan er overgeschakeld worden naar actieve E-Fit sessies.

De oefeningen worden gecombineerd met de E-Fit full body pakken bestaande uit een broek, jas, arm- en kuitgordels waarin 20 e-pads verwerkt zitten. Onder deze pakken draag je je persoonlijke E-Fit outfit.

In 20 minuten  worden de buikspieren, de borstspieren, de triceps & de biceps, de brede rugspieren ,de onderrug, de gluteus, de quadriceps & hamstrings en de kuiten geactiveerd.

Er wordt gewerkt met rugverstevigende programma’s, schouder ontlastende oefeningen, … zonder te sleuren met zware gewichten en rekening houdend met jouw probleem.

Nogmaals... de infrarood zorgt voor een betere bloedcirculatie (door de E.M.S. en infrarood) en voor aanvoer van meer zuurstofrijk bloed. Spieren hebben nood aan zuurstof om te functioneren.

Deze behandelingen nemen de oorzaak niet weg, maar zal het genezingsproces wel ondersteunen.

Vooral voor wie door overbelasting last heeft van kleine scheurtjes in de spieren en gewrichten kan hiermee het genezingsproces aanzienlijk versnellen.