top of page

WAT IS E.M.S?

Voor wie het nog niet kent, hier een stukje geschiedenis ...

E.M.S staat voor Electric-Muscle-Stimulation, dus voor elektrische spier-stimulatie.
Maximale kracht-opbouw met een minimale tijds-investering, dat belooft de trainingsmethode E.M.S. Maar wat is het geheim van deze effectieve workout?

De geschiedenis van de E.M.S gaat terug tot 1791, waar Luigi Galvani experimenteerde met lage electrische frequenties op de spieren van kikkers. Daarna zijn er nog vele studies en onderzoeken gevolgd. Ook de Russen begonnen een groot onderzoek naar het gebruik van electrische spier-stimulatie bij de training van astronauten. Doordat er in de ruimte geen zwaartekracht is en gewichteloosheid heerst, kregen de astronauten problemen met hun spierkracht.
Met het inzetten van een complete bodyworkout met het gebruik van E.M.S, werden deze problemen  op hun ruimtereizen vookomen.

In 1990 ontwikkelden Duitse ingenieurs een geheel nieuwe vorm van E.M.S apparatuur, welke grootschalig ingezet werd door sportprofessionals, fysiotherapeuten als ook Personal Trainers. Ook voor de trainingen als voorbereiding op de Olympische Spelen werd EMS ingezet.
Experimenten, onderzoeken en studies hebben aangetoond, dat de inzet van E.M.S ronduit effectief is. Meerdere onderzoeken, op medisch- alsmede op gebied van sport, hebben hun effectiviteit bewezen. In de USA werde deze technologie daarom als een erkende therapie geregistreerd bij de Food and Drug Administration.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de effekten van E.M.S op jouw lichaam? Maak snel een afspraak voor een proefsessie. Zien is immer geloven!

purepng.com-astronautastronautcosmonautt
bottom of page